søndag 22. mai 2011

Ikke giftig, men hissig

Den er ikke en art det mysser av, slettsnoken. En relativt sjelden art som har sin utbredelse langs kysten fra Østfold til Stavanger. Det finnes en bestand her i mine områder også, og hvert år har jeg kontakt med noen få av dem.


Slettsnoken er ikke giftig, men den har et hissig gemytt og biter gjerne. Jeg ble bitt av en slettsnok for noen år siden: Jeg ville bare løfte den opp, men den slags plukking ville ikke snoken finne seg i. Så den satte like godt tennene i høyre tommelfinger. Det kjennes når sylkvasse slangetenner kommer på hastig visitt, og det blødde en del etter bittet.
Slettsnoken på bildet lå på en steingard i le for vinden. Den er den mest varmekjære av våre tre slangearter, og den står på rødlista over truede arter. Og for ordens skyld: Alle viltlevende slangearter i Norge er totalfredet!

7 kommentarer:

  1. Fint bilde av en art jeg aldri har sett selv :)

    SvarSlett
  2. Flott bilde av et helt fantastiskt flott dyr!

    Beste fotohilsn, Fredrik

    SvarSlett
  3. Spennende møte. Int. lesning.
    Ha en fin fin kveld
    mvh
    Håvard

    SvarSlett
  4. Dessverre har jeg gått glipp av denne reptilen ute i det fri, så det var moro å kunne se den her :-) Likte bildet!

    Mvh Rune Olsen

    SvarSlett
  5. Flott tekst og bilde av en reptilart jeg aldri har sett..
    Ha en fin uke Svein..

    Ole Arne

    SvarSlett
  6. Hum, denne har ikke jeg sett før. Så bra at du fikk bilde av den. Du er så flink med teksten du, jeg lærer noe nytt hver gang jeg er innom bloggen din. (Det var en liten gutt på 3 år som kom gledestrålende inn en dag. Han hadde en frosk i handa og en bøtte i den andre. Vet du hva han hadde i bøtta? En hoggorm! Det var nok et under at han ikke hadde blitt bitt..) Tror nok han kommer til å studere dyr når han blir stor.

    SvarSlett
  7. Takker alle så mye for hyggelige kommentarer!

    Svein

    SvarSlett

Mystikk over stille vann

 Sola er på ved bak åsen i vest. Et kjølig drag sveiper over vannet. Jeg står helt ute på den frosne torva. Frosten henger i her inne ved va...