mandag 18. april 2011

En stor overraskelse og et kort møte

Jeg ble svært overrasket da jeg kom frem til fossen. To gangbruer var borte og ingen muligheter for å komme over. Det går en kultursti over fossen, men nå må det andre omveier til. Her må det ha vært uhyggelige krefter i sving, for dette er isens og vannets verk. Den minste gangbrua er helt borte, mens det bare henger noen sørgelige rester igjen av den største.
På den østre bredden av fossen var gangbrua festet i et flere hundre kilo tungt betongfundament. Det er røsket løs fra fjellet og ligger flere titalls meter nedenfor selve fossen. Og jernkonstruksjonen under selve gangbrua av tre er krøllet sammen som papir og bøyd helt inn til fjellet under det vestre festet. Her henger altså de sørgelige restene av gangbrua igjen. På bildet er de synlige på venstre side av der fossen kaster seg utfor helt øverst til høyre i bildet.


Men en hyggelig overraskelse var at jeg så vintererla i flukt over fossen da jeg kom. Jeg satte meg til rette under en gran øverst ved fossen og tok en kopp kaffe. Måtte fordøye alt dette her. Og sannelig kom vintererla tilbake. Den satte seg i en løvbusk nedenfor meg og småkjeftet en stund før den fløy videre nedover elva. Landskapsfotograferingen fikk ligge i dag. Det ble bare dette ene bildet, for lyset var beinhardt. Kontrastene mellom de lyse og mørke partiene var svært store. Neste gang skal jeg også ta med kamuflasjen.


5 kommentarer:

 1. Ja vannet har enorme krefter. For et fint møte med vintererla. Har ikke sett den annet enn på bilder. Lurt med kamuflasje, det skal jeg også ha i sekken utover våren. En vet aldri hva en møter!!! Ha en god uke videre.

  SvarSlett
 2. Naturkreftene kan være enorme ja, flott turskildring Svein..
  Fint miljøbilde med vintererla du fikk på denne turen..
  Har selv bare dårlige bilder av denne vakkre fuglen..

  Ønsker deg en Riktig God Påske Svein..

  Ole Arne

  SvarSlett
 3. Fint miljøbilde av vintererla.
  Ønsker deg en fin Påske.

  Ketil

  SvarSlett
 4. Uten tvil krefter isving når vårløysninga går ja! Vintererla er en fantastisk vakker fugl, som jeg selv aldri har møtt på. Absolutt et flott miljøbilde.

  God påske.
  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Hej Svein!
  Ja naturens krafter är enorma.... En underbar skildring du skrivit - och ett par fin-fina bilder. Bara att gratulera att du fick vara med om detta !
  Ha en riktigt fin Påsk !

  SvarSlett

Det grønne vannet

Det ligger som en grønn oase inne på skogen. Og vannet er grønt. På grunn av kransalger er vannet farget som skogen omkring. Og med døde træ...