mandag 5. desember 2016

Stemningsfull skog

Halve dagen er gått da jeg kom opp i skogen. Sola henger lavt på himmelen og kontrastene er store mellom solbelyste og skyggefulle partier. Inne mellom trestammene hviler et vinterlig halvmørke.


Ute på lysningene har rimet lagt seg i løpet av natten. Mose, bregner og gress har pyntet seg med isdiamanter langs kantene. Selv om vi skriver desember har noen bregner fortsatt den grønne fargen. det gir en fin kontrast til rimet.


Senere går jeg ned til skogkanten, vil være der til sola går ned. Her er kontrastene mellom lyset og halvmørke enda mer intenst. Sola sender strimer av lys mellom trestammene. Mosen vokser på stubber og røtter, fargen spiller i motlyset.


Når sola ligger like over horisonten farges trestammene oransje. Et flott syn like før sola går ned bak landet i vest. Jeg blir stående til mørket faller på. Tar en kaffekopp, pakker sammen og går inn mellom trærne.


   


2 kommentarer:

  1. Takk for at du deler denne lille koselige utflukten med oss! :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk skal du ha, Knut! Hyggelig at du setter pris på det.

    SvarSlett

Når himmelen er høy

 Himmelen er høy og klar. Et surt vinddrag fra nord griper tak i siv og gress. Siv og gress som allerede har  fått høstens farge. I hvert fa...