søndag 15. april 2012

Året i skogen 4

Nå har det blitt skikkelig fart i fuglene i skogen. Blant andre er toppmeisen i skikkelig vårhumør! For ikke så mange årene siden var toppmeisen relativt sjelden, men nå har bestanden tatt seg opp igjen.Nå er det ikke bare toppmeisen som har fått fart i kroppen, men de fleste fuglene som har vært her i vinter har begynt å opprette revir. Fuglesangen er egentlig ikke ufarlig for fuglene: De fleste sitter helt åpent under sangen og forkynner for andre hanner at dette området er opptatt. Samtidig vil de tiltrekke seg vakre fuglekvinns. Men det er også andre som ser dem, nemlig rovfuglene. Og de har ingen problemer med å finne dem. For å si det enkelt: Hvis ikke fordelene ved sangen hadde oppveiet ulempene, hadde de sluttet å synge for lenge siden.

3 kommentarer:

 1. Trivelig innlegg fra skogen din, og kloke ord. Den sjansen er de villige til å ta for å føre sine gener videre. Deilig å se at det våres i skogene.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Godt skrevet innlegg, med et tilhørende stemningsfullt bilde av toppmeisa.

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Amen! Og takk og pris for at fordelene er større enn ulempene ved den vakre fuglesangen vi ser fram til hver vår! :-)

  Mvh Knut W.

  SvarSlett

Det grønne vannet

Det ligger som en grønn oase inne på skogen. Og vannet er grønt. På grunn av kransalger er vannet farget som skogen omkring. Og med døde træ...