tirsdag 29. mars 2011

Vinteren renner bort

Endelig går det mot vår! Bekker og elver begynner å vokse, og mange av dem går lenger enn sitt opprinnelige leie. De legger både skog, åker og eng under sin fuktige buk.


Hensikten min i dag er å få frem kontrasten mellom den solbelyste skogen og de mørke skyggene. Og denne kontrasten blir ikke sterkere enn nå om våren når snøen fortsatt ligger. Men jeg vil også få med rennende vann. Vann som skapes av snø og is som smelter. Dessuten er vannets brune farge med på å øke kontrastene. Jeg liker å se brune smeltevannsbekker i sterkt lys, fordi dem forteller om vår.Turen gikk derfor til et område i Telemark jeg liker godt: Her står ranke furuer på moene, men også stemningsfull granskog med vann, bekker og myrsøkk. Og etter en tid sammen med vann, sol og råtten snø fikk jeg det jeg ville ha.

4 kommentarer:

 1. Hei Svein,

  Brune bekker og elver som snor seg gjennom snødekt landskap er et tydelig budskap om vår, men det er ikke ofte jeg ser bilder av det! Så dette syns var to flotte bilder :-)
  Roen, fargene og utsnittet i det siste likte jeg aller best.

  SvarSlett
 2. Ble to veldig bra bilder der nr1 med elven som snor seg innover i bildet var det jeg falt for mest.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder som sier masse om våren. Artig når en får slike flotte bilder. Så kjekt å høre at du planlegger hva du skal se etter før du går på turen. Da ser en med andre øyne.

  SvarSlett
 4. Hej Svein,
  Du har lyckats mycket bra med dina avsikter. Lysande bilder med fina avstämda färger och perfekta kompositioner !!

  SvarSlett

Det grønne vannet

Det ligger som en grønn oase inne på skogen. Og vannet er grønt. På grunn av kransalger er vannet farget som skogen omkring. Og med døde træ...