lørdag 23. november 2013

Min bortgjemte elv

Elva renner ut fra et stort vann, og like etter tar den veien forbi en gammel mølle. Den ble oppført på 1300-tallet, kanskje før, og er et stemningsfullt sted om vinteren. Men noen hundre meter lenger ned i landskapet skjærer den seg lenger ned i grunnen og skaper et trangt og ufremkommelig område. Og her liker jeg meg! Folk er det aldri her og landskapet innbyr til kreativt arbeid med kameraet. Elva er ikke bortgjemt hele veien, den renner også gjennom frodig jordbruksland med åkrer på begge sidene. Men det er et område på en kilometer eller så som jeg liker å kalle min bortgjemte elv. Denne strekningen får jeg ha i fred.12 kommentarer:

 1. Fin, liten elv du har funnet der. Ingen ting er som å rusle for seg sjøl med kameraet, ta seg god tid og finne det ene motivet etter det andre. Flott medisin for sjela! Bra bilder du har lagt inn!

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha, Knut! Den elvestrekningen gir faktisk ro i sjelen. Ha en fin helg!

  Hilsen Svein

  SvarSlett
 3. flott artikkel! har ikke sett tegn til sjøørreten der da? om den renner ut i fjorden er jeg veldig interessert i å vite hvor :P
  Andreas

  SvarSlett
 4. Det er i hvert fall småørret i elva, Andres, og for mange år siden var det faktisk ørretfarm også der. Noen hundre meter nedenfor mølla. Elva renner ut i Hummerbakkfjorden.

  Hilsen Svein

  SvarSlett
 5. Ei slik elv er jo et overflødighetshorn av fotomotiv. Av tre fine bilder blir det første en liten favoritt.

  SvarSlett
 6. Takker så mye, Torbjørn! Ei stemningsfull elv er det virkelig.

  SvarSlett
 7. Tre fine bilder der favoritten blir det første.

  Ottar

  SvarSlett
 8. Ja det er en flott strekning fra mølla og ned til julet..:) Flott fanget på brikka. Liker godt det første bildet. Så du noe til fossekallen? eller kanskje litt tidlig enda for den der..

  SvarSlett
 9. Et nydelig sted, Svein Ove! Så ingen fossekall da jeg var der, men den er neppe langt unna.

  SvarSlett

Det grønne vannet

Det ligger som en grønn oase inne på skogen. Og vannet er grønt. På grunn av kransalger er vannet farget som skogen omkring. Og med døde træ...