torsdag 3. februar 2011

Elva har åpnet seg

Det er fortsatt vinter langs elva. Derfor skjer det ikke så mye ennå, men under en av turene hørte jeg kjøttmeisen. Forsiktige låter som lengter etter vår. Kjøttmeisen er en av de tidligste budbringere om vår og lysere dager.


Fossekallen er fast i elva nå, og jeg har sett den hver gang jeg har vært der. Men særlig fotogen er den ikke! I hvert fall ikke foreløpig. Bildene er tatt to dager etter hverandre, og viser samme motiv i to værtyper - den ene dagen var overskyet med regn i lufta, mens dagen etter var solrik og lys. Begge dagene var milde med flere varmegrader.Jeg tror ikke det blir så kaldt at isen vil legge seg igjen. Sprengkulda vi har hatt i lang tid lukket elva under et panser av is, men dager med mildvær åpnet vannveien igjen.

3 kommentarer:

 1. Det første bildet ble utrolig flott. Det lyser jo av vår der. Jeg hørte også kjøttmeisen synge og å rødstrupen satt og sang i dag så nå venter vi på ... Men det går nå ant å kose seg i overgangstiden også. Det ser jeg at du gjør. Gleder meg til flere bilder fra elva.

  SvarSlett
 2. Jaaa fina bilder ! Nu är våren på G. Går inte att stoppa nu:) Dagarna blir längre, ljuser kommer. Får vi ett bakslag så blir det inte såååå långt längre!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder Svein..
  God stemning i begge bildene..
  Nå ser vi frem til våren og varmere vær, skal bli godt..

  mvh Ole Arne

  SvarSlett

Det grønne vannet

Det ligger som en grønn oase inne på skogen. Og vannet er grønt. På grunn av kransalger er vannet farget som skogen omkring. Og med døde træ...