lørdag 16. april 2011

Vær oppmerksom

Det er ikke alltid lett å oppdage livet ute i skog og mark. Ikke nødvendigvis fordi det er vanskelig tilgjengelig, men mest fordi vi mennesker er så elendige til å følge med. Vi er uten sammenligning verdens minst oppmerksomme dyr. For mange er klokka viktigere enn naturopplevelsene, og selv dyr som oppholder seg relativt åpent, går vi forbi.
Jeg må innrømme at jeg selv kan være uoppmerksom, og mange ganger har jeg blitt irritert på meg selv når jeg har støkket et dyr eller en fugl.


Denne hoggormen lå godt sammenrullet i det lyse gresset og var egentlig godt synlig. Men likevel så jeg den ikke før jeg var på kloss hold.
Det første bildet viser omtrent situasjonen slik den var da jeg kom gående. Jeg var ikke på jakt etter krypdyr i det hele tatt, men så etter motiver i takrørskogen. Nok et eksempel på det uventede ved naturfotografering. Vi vet aldri hva som dukker opp. Så derfor - vær oppmerksom!

4 kommentarer:

  1. Et godt poeng som jeg støtter fullt ut! Vi mennesker generelt er elendige til å finne roen og suge inn den energien som fins her rundt oss! Tenk alt berikende som vi går glipp av :)

    SvarSlett
  2. En skogstur eller tur ut i naturen generelt gir sjelefred. Som du skriver Svein. Vær observant og nyt detaljene. De er der allerede ved neste skritt. Ettertenksomme gode ord. Ha en fin dag
    Mvh
    Håvard

    SvarSlett
  3. Kloke ord Svein! Kloke kommentarer Geir Ole og Håvard!
    Det meste er sagt :-)

    Mvh Rune

    SvarSlett
  4. Hi,hi i hele fjor var jeg veldig oppmerksom når jeg gikk på tur. Men tror du jeg møtte på hoggorm? Nei. Men målet mitt er fortsatt å møte en og ta et bilde av en. Ha en riktig god tur til elva. Gleder meg til bildene.

    SvarSlett

Mystikk over stille vann

 Sola er på ved bak åsen i vest. Et kjølig drag sveiper over vannet. Jeg står helt ute på den frosne torva. Frosten henger i her inne ved va...