torsdag 28. april 2011

På nattekvist

Like utenfor plenkanten vår står det noen grantrær. Det var under en pause i skrivingen at jeg kastet et blikk ut på skogen. Da fikk jeg se en fasanhane i den ene grana. Han satt midt i treet og vendt ut mot husene.
Sola hadde fortsatt en bane å gå før den gikk ned, men den begynte å bli rød mellom trærne. Jeg listet meg forsiktig ut på verandaen med kameraet. Fikk noen bilder, men ble ikke helt fornøyd. Syntes ikke skarpheten ble som jeg ville ha den. Så derfor monterte jeg utstyret på stativet og listet meg ut igjen.


Nå ble bildene bra, men denne listingen kunne jeg ha spart meg for: Naboen hadde besøk, og en gang en gutt og naboens hund var ute og lekte, krøp fasanhanen bare sammen i kroppen. Han ville gjøre seg så liten som mulig. Men så fort gutten og hunden gikk inn igjen var alt greit.
Det gikk etter hvert opp for meg at fasanhanen ville overnatte i grana. For langt ut på kvelden gikk jeg ut på verandaen. Og gjennom kikkerten, i det svake skinnet fra husene, så jeg han i grana. Han sov!
Tidlig neste morgen, mens den første grålysningen farget himmelen, gikk jeg ut i stua for å se. Og fasanhanen satt fortsatt i grana, men nå hadde han reist seg i full høyde. Han ristet søvnen ut av kroppen. Det var på tide å starte en ny dag.

5 kommentarer:

 1. Hei

  Det visste jeg ikke... at de overnattet på kvist. Men det er vel det tryggeste i forhold til rovdyr. Fint bilde og god lesning.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Kan ikke si jeg har sett noe liknende bilde av fasan i gran eller i et tre overhode....
  Tøft bilde og fin tekst :-)

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 3. Ser ut som fasanen har funnet seg en behagelig og trygg plass for natta.
  Fint bilde.

  ketil

  SvarSlett
 4. For en opplevelse. Fine farger på den også. Ha en god helg til deg!

  SvarSlett
 5. Så spennende dette hørtes ut. Fint at man kan få slike opplevelser der man bor.

  SvarSlett