lørdag 29. januar 2011

Landskapet

De fleste naturfotografer har sine spesielle motiver. Motiver de liker å fotografere mer enn andre. Som de brenner etter å utvikle. Selv er jeg hekta på landskapet. Landskapets skiftninger i lys og farger er spennende å arbeide med. Og det må ikke være dramatiske motlysbiler, men et "fargeløst" fargebilde er også en del av den norske naturen.


En naturfotograf sa for mange år siden at landskapsfotografering er naturfotografens svennestykke. Og det er like aktuelt i dag som den gang. Landskapet ligger der. Det stikker ikke av i en håndvending. Landskapet gir fotografen god tid, men likevel er det ikke lett å få til et godt bilde.Jeg har også en forkjærlighet for vann i bildene. Både i fast og flytende form. Vannet er liv, og selv midt på vinteren i streng kulde, representerer vannet liv. Det er noe eget når vannet fryser til solid is langs breddene, og frostrøyken driver over åpent vann. Det dukker nok opp flere landskapsbilder fremover.

2 kommentarer:

 1. Hei. Enig med deg at det er ikke så lett å få til et godt landsskapsbilde. men jeg ser at du har fått til gode bilder her da! Bra jobba.

  SvarSlett
 2. Hei

  Har den siste tiden fått sansen for landskap.
  Men det er sant som du sier.
  Landskapsbilder er ikke lett.
  Men jeg har bestandig hatt sansen for dine landskapsbilder. Og her er to gode eksempler på det.

  Tommy S

  SvarSlett