søndag 16. januar 2011

En elv - et prosjekt

Jeg har alltid påstått at det er viktig å bli kjent i egne nærområder. Det gjelder like mye for naturfotografer som andre. Det var også det viktigste for meg da jeg startet min løpebane som naturfotograf for godt over 30 år siden.


På grunn av det fikk jeg en ide om å starte en serie her på bloggen. En serie om naturen akkurat nå - sånn omtrent en gang i uka. Og jeg velger en elv som mitt område. En elv jeg trives ved og som ikke ligger lange bilturen hjemmefra.
Der elva renner ut fra vannet ligger en gammel og for lengst nedlagt mølle. I dag lever kulturhistorien videre i restaurerte bygninger.
Elvas vei gjennom landskapet ligger noen steder ganske dypt, mens den andre steder går like under bakkenivå.Nå vinterstid skjer det ikke så mye fra uke til uke, men noe dukker nok opp. Ikke minst landskapet forandrer seg med lyset. To dager er aldri like.I et parti renner elva gjennom tette kratt. Hit kommer det sjelden folk, og her har jeg et av mine favorittsteder. Det krever tålmodighet å baske meg gjennom krattet, men det er en egen stemning på stedet.
Følg gjerne med videre.

4 kommentarer:

 1. Enig med deg at det er viktigst å kjenne sitt nærmiljø. Synes også at jeg har tatt mine beste bilder der. Da kan en ha tid til å sitte å vente på det rette lyset og ha roen i kroppen til å kjenne på naturens språk. Gleder meg til å se bildene fra prosjektet ditt. Jeg synes det blir så mange variasjoner med elven og vann. Ha en god dag.

  SvarSlett
 2. Takker for hyggelig kommentar, Hilda! Synes det skal bli spennende med prosjektet.

  Svein

  SvarSlett
 3. Hei

  Dette hørtes ut som en strålende ide.
  Gleder meg til å følge med på bildene i tida som kommer.
  Her likte jeg godt bilde nr 1 og 3.

  Tommy S

  SvarSlett
 4. Hei

  Dette kan da bli spennende å følge fremover. Er jo en flott elv du har valgt deg så det skulle ikke stå på det.


  Svein Ove

  SvarSlett