torsdag 3. mars 2011

Vårtegn må man ha

Ryggsekken var tung og velgjørende da jeg gikk opp lia. Jeg måtte ta det med ro på grunn av snøen, men likevel var jeg våt av svette da jeg nådde toppen.
Dette var den første virkelige vårdagen et par dager inn i den første vårmåneden. Et nydelig vær med sol fra nesten skyfri himmel, varmegrader og snø som tinet. Bedre kunne det ikke bli!


Inne på fjellet står haresporene som sirlige mønstre i snøen. Her og der også avtrykkene etter reven. På et sted står sporene ved siden av hverandre. To spor av to dyr som ikke liker hverandre. Eller rettere sagt: Den ene liker ikke den andre, men den andre liker den ene - som mat!Jeg har et spesielt vårtegn: I februar-mars blir grønnfargen på bartrærne friskere grønn. Snodig kanskje, men det er bare sånn. Det er nok den stadig sterkere sola, som får frem glansen i vokslaget på barnålene.
Ytterst på fjellet, der utsikten ikke stanser før horisonten, tar rådyrtråkkene over. Det ser nesten ut til at haren og rådyret har delt fjellet mellom seg.

Under furuene ser jeg flere liggegroper, og spor etter rådyr går helt ut på kanten av fjellet. Et par meter til og rådyret hadde fått et ufrivillig fall på rundt 40 meter. Ikke mye å trakte etter!
Likevel! Det var ikke sola, varmegradene, snøen som smeltet eller grønnfargen på trærne som var det viktigste vårtegnet i dag, men ei flue som landet på pannen min. Det var vårtegn, det!

4 kommentarer:

 1. Spennede og godt skrevet sammen med fine bilder som dokumenterer turen din godt!

  Gleder meg til grønnfargen kommer frem og liver spirer igjen!

  Mvh Leiv Arne

  SvarSlett
 2. Flotte bilder. Artig de med sporene i snøen. Har ikke tenkt på at de blir grønnere, men det skal jeg se etter. Jeg fant den første hestehoven i går i full blomst ute ved Atlanterhavsveien. Så nå er nok våren her snart. Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 3. Så fint å se våren begynne å nærme seg. Flott bildeserie du har her. Nå er det bare å benytte seg av dagene fremover.

  SvarSlett
 4. Mycket fin serie som förmedlar vårvinterns stämningar bra.

  Nic

  SvarSlett