søndag 25. mars 2012

Fascinert av slanger

Helt siden jeg begynte å fotografere natur har krypdyr vært en favorittgruppe. Hver eneste vår er jeg på plass et sted ved kysten for å hilse på mine krypende venner, hoggormene. Noen ganger er det få individer, mens det andre ganger er riktig "folksomt". I år ble det rekord med 18 individer på noen formiddagstimer. Herlig!


Jeg har to drømmer når det gjelder slanger: Den ene er å møte verdens tyngste slange, anakondaen i Sør-Amerika. Den andre - vel, den ligger nok litt langt ut på fornuftighetens alter for de fleste: Jeg vil stå foran verdens lengste giftslange, kongekobraen. Hensikten er å roe den såpass at jeg kan legge hånden på bakhodet dens når den står med forkroppen reist og nakkeskjoldet ute. Sykt? Kanskje det, men det er en drøm. Flerer har gjort det, men ikke jeg! Men en dag ...?

9 kommentarer:

 1. Flott bilde!

  Og en fin drøm du har. Min datter har hatt en svær kvelerslange rundt halsen da hun var liten, og det satte sine spor:) Ble litt mas om å få slange i hus, men det går jo ikke.
  Slanger er flotte dyr!
  Her i Trøndelag der vi har hytta, er det for vått for hoggormen, men jeg er oppvokst i Gausdal,og tilbrakte sommerene i G-Vestfjell, der var det mange hoggorm.)
  Får trøste meg med at vi har firfisle på hytta iallefall.

  :)

  SvarSlett
 2. Flott bilde av hoggormen med fin grønn innramming.
  Slanger er fascinerende dyr, og moro å fotografere. Men for min del holder det lenge med hoggormen...

  Tommy S

  SvarSlett
 3. Skjønner godt din fascinasjon for krypdyr og da spesielt slanger. Dette er en utrolig spennende, tøff og variert artsgruppe. Drømmene dine håper jeg virkelig du får oppleve en dag, og jeg kunne gjerne tenkt meg noe lignende. En fotosafari etter en rekke av verdens vakreste og giftigste arter hadde vært en uforglemmelig opplevelse. Spørs dog hvor høy på pæra jeg hadde vært, hvis det hadde kommet til stykket å ta nærbilder av kongekobra, svart mamba, taipan eller andre ekstremt giftige slanger.

  Hørtes ut som en kjempedag med 18 forskjellige hoggormer, og bildet du legger ved er meget bra. Ser frem til flere bilder av vår eneste giftslange.

  Knut Børge

  SvarSlett
 4. Tøft bilde av hoggormen! Er veldig fasinert av slanger og krypdyr selv,var derfor artig å finne bloggen din! Legger deg til i lista mi :)

  SvarSlett
 5. Takker så mye for hyggelige kommentarer!

  Hilsen Svein

  SvarSlett
 6. Hei.
  Et godt bilde av ormen fint innrammet. Ja de popper opp over alt nå i disse varme tider.
  God undertekst som vanlig fra deg..

  SvarSlett
 7. Flott bilde av hoggormen. Skarpt og veldig fine farger. Flott vesen dette:)

  SvarSlett
 8. Fint bilde av hoggormen der den ligger med fin innramming..
  Ja..Drømmer må man ha, og er man heldig blir det en dag virkelighet..
  Fin tid vi er inne i der alt liv spirer og gror....
  Ha en fin uke Svein....

  Ole Arne

  SvarSlett
 9. Kjempebilde! Skal på hoggorm"jakt" til påska. Har til gode å få tatt et godt bilde av de flotte dyrene. Flott blogg!

  - Dagfinn

  SvarSlett